Digitale oudercommunicatie bundelen

Oudercommunicatie is niet meer simpel een nieuwsbrief op een a4’tje printen en meegeven aan de leerling. Daarbij is het aanbod in digitale communicatiemiddelen zo divers en groot dat het overzicht hierin gauw verloren gaat. In combinatie met het meest gebruikte technologische apparaat van vandaag, de smartphone, kan oudercommunicatie gebundeld worden tot een eigen Basisschool App.

Aangezien we in de 21ste eeuw leven vind je het vast niet gek klinken dat vrijwel alle oudercommunicatie overgaat op digitale middelen. Niet alleen de nieuwsbrief wordt digitaal, maar ook social media en e-mail worden steeds vaker ingezet. De communicatie met ouders wordt hierdoor directer en daardoor ook persoonlijker. Hierin schrijven leraren ook makkelijker gericht over hoe het gaat in de klas van een leerling. Maar toch maakt het gebruik van meerdere verschillende middelen tegelijk het er niet overzichtelijker op.

Eén overzicht
Mede omdat het een grote warboel kan worden tussen alle digitale opties om te communiceren met ouders van leerlingen kunnen wij dit voor basisscholen bundelen in een handige eigen app. Ziekmelden gaat gemakkelijk via de app, nieuwtjes en agenda’s zijn direct bij de hand en communiceren gaat sneller en overzichtelijker in de berichtenfunctie. Ook is het mogelijk om de social media kanalen van een school aan de app te bundelen en pushberichten te verzenden voor belangrijke zaken. Zo is er één platform beschikbaar voor basisschoolouders op het meest gebruikte digitale apparaat van vandaag: de smartphone.

Build Your Own App
Met het Build Your Own App principe ben je als school zelf in staat om een eigen app samen te stellen. Aangezien iedere school anders is heeft deze ook andere prioriteiten. Met een app van Basisschool Apps kun je op basis van een grote lijst functies, zelf de onderdelen van je app bepalen. Zet bijvoorbeeld de jaarkalender samen met de button ziekmelden, vakantierooster en social media bovenaan de pagina die opent zodra de app wordt opgestart.

Meer weten? Lees meer over de functionaliteiten van Basisschool Apps.