Een persoonlijk portfolio in jouw Basisschool app!

Basisschool Apps is een samenwerking aangegaan met marktleider MijnRapportfolio. Door deze samenwerking kunnen wij als enige leverancier MijnRapportfolio geïntegreerd in je eigen Basisschool App aanbieden. Dit portfolio is speciaal gericht op basisschool kinderen. Zij kunnen zelf, of met behulp van een leerkracht, hun portfolio samenstellen en bijhouden. Stel leerdoelen op en werk samen aan de verbeterpunten! Ouders kunnen de ontwikkelingen van hun kind snel en eenvoudig volgen via de eigen Basisschool App.

“Met een portfolio in onze app spelen wij in op de toekomst. Het bijhouden van portfolio’s van leerlingen gaat de komende jaren leidend worden in het basisonderwijs.” – Caspar Hoekstra, Manager Sales Consultants Basisschool Apps.

Instapversie, exclusief voor Basisschool Apps klanten

Exclusief voor Basisschool Apps klanten wordt het mogelijk om een instapversie van MijnRapportfolio te gebruiken, in combinatie met de app. Dit omvat een eigen startpagina per kind, waar hij of zij zichzelf voorstelt aan de hand van drie onderdelen:

Dit ben ik
In dit onderdeel stelt het kind zichzelf voor aan de hand van een foto, zelfportret of filmpje. Ook de leerkracht kan een aantal tekstvakken invullen over het kind.

Hier werk ik aan
In dit onderdeel worden ontwikkelpunten aangemaakt van de leerling. Het kind kan deze samen met de leerkracht bijhouden.

Hier ben ik trots op
In dit onderdeel staat een collage van een aantal foto’s uit het onderdeel ‘talenten’ waar het kind trots op is!

Talentontwikkeling

Daarnaast heeft ieder kind talenten waar hij of zij trots op mag zijn. Door deze via het onderdeel ‘Dit zijn mijn talenten’ binnen het portfolio te delen ontstaat er een beter beeld van de talentontwikkeling van het kind.

“Door de samenwerking met Basisschool Apps gaan we een grote groep scholen kennis laten maken met MijnRapportfolio, zodat zoveel mogelijk kinderen met een digitaal portfolio kunnen gaan werken. Ieder kind een eigen portfolio! Dat is ons streven.” – Pim van Stiphout, co-founder MijnRapportfolio

Meer informatie over onze samenwerking vind je op de MijnRapportfolio pagina.

Wil je MijnRapportfolio integreren in jouw Basisschool App? Neem dan contact op met je accountmanager of vul het contactformulier in.