Op woensdag 8 mei vond de eerste regiobijeenkomst Slimmer in onderwijs plaats. En wat was het een succes! Veel positieve reacties van bezoekers die met concrete tips naar huis gingen waar zij direct me aan de slag konden. Een goede start van een reeks regiobijeenkomsten!

In één middag namen de verschillende sprekers onze bezoekers mee in actuele onderwerpen in het onderwijs aan de hand van drie krachtige en interactieve workshops. Verder konden zij vragen stellen, informatie ophalen en de producten bekijken van ons en onze partners op de informatiemarkt. Hier stonden wij en onze partners klaar voor vragen en demonstraties.

De workshops werden gegeven door drie verschillende sprekers, met ieder hun eigen interactieve en interessante verhaal. De reacties waren zeer positief!

Workshop 1: Word meester in communicatie

Wat zien we vaak mis gaan bij oudercommunicatie? Waar zitten de moeilijkheden? Hoe geef je een positieve draai aan verschillende berichten? En met wie, wanneer en hoe vaak communiceer je? Onze trainer Davy deelde zijn ervaringen, herkenbare situaties en gaf tips met betrekking tot oudercommunicatie en ouderbetrokkenheid.

Workshop 2: Gepersonaliseerd onderwijs binnen handbereik

Mijn Rapportfolio nam de bezoekers mee in het belang van een goed online rapportfolio. Waaruit bestaat een goed portfolio? Tijdens deze ging je voor jezelf, samen in je groep en uiteindelijk met zijn alle nadenken over waaruit een goed portfolio nou bestaat. Ervaringen delen met en leren van elkaar!

Workshop 3: AVG de baas

AVG; een actueel onderwerp in het onderwijs. Het kost voor velen veel tijd en moeite en het is moeilijk te begrijpen wat nu precies wel en niet mag. AVG specialist Henk van der Pas, directeur van Stichting Scala, nam de bezoekers mee in gevoelige situaties betreft AVG en maakte duidelijk waar je op moet letten, wat wel en niet mag en hoe er met AVG kan worden omgegaan. En dit op een leuke, interactieve manier met veel herkenbare situaties voor leraren, directeuren en ICT’ers.

Er zijn nog meerdere regiobijeenkomsten gepland van Slimmer in onderwijs en hier kan je nog bij zijn!

Je gaat gegarandeerd naar huis met veel tips en trucs betreft communicatie, een online portfolio en de AVG. Dit wil je niet missen! Benieuwd naar de andere datums en locaties? Bekijk hieronder de website van Slimmer in onderwijs.